Szanowni Klienci, Miło nam pochwalić się i podkreślić, że Consonni jest już z Wami od 25 lat. Tak, to już ćwierć wieku w małej wsi Kamyk koło Częstochowy z pasją tworzymy wyroby takie jak kiedyś, całkiem zwykłe lecz niezwykle smaczne! Rok 2016 jest dla nas wyjątkowy i odświętny. Chcielibyśmy żeby ten…

Wszystkich fanów dobrego, sprawiedliwego i czystego jedzenia zapraszamy w najbliższą sobotę i niedzielę na targi Terra Madre Slow Food. 12 i 13 grudnia Kraków stanie się kulinarną stolicą Europy Środkowej. Blisko 200 wystawców, ponad 30 pokazów i laboratoriów smaku, 15 kolacji tematycznych w krakowskich restauracjach z najlepszymi szefami kuchni, degustacje…

W dniach 13, 14 i 15 listopada Pałac Kultury i Nauki w Warszawie zamieni się w prawdziwą mekkę miłośników słodkości. Kolejna już edycja Międzynarodowego Festiwalu Czekolady i Słodyczy zaskarbi serca zarówno dorosłych, jak i dzieci dzięki szerokiemu wyborowi czekoladowych przysmaków, ciast, ciasteczek oraz innych rozmaitości. To właśnie w tym miejscu…

Poznaj produkty Consonni

Codziennie niecodzienne smaki

Oferta weselna CONSONNI to całościowa słodka oprawa Państwa przyjęcia.  Torty śmietanowe, kremowe, torty w marcepanie, ciasta, ciasteczka, słodkie stoły, prezenty dla gości, chlebki z dekoracją weselną... Możemy zorganizować słodkości kompleksowo wraz z usługą podania tortu podczas wesela.  Nasza oferta zaczyna się od pomocy w wyborze tortu, doradztwa w zakresie ilości ciast po organizację pater, transport łącznie z całą dekoracją i ubraniem słodkiego stołu weselnego. Realizujemy marzenia nietypowe, doradzamy, słuchamy i wspólnie z Państwem wybieramy najlepszy wariant.
catering@consonni.pl tel. 660 505 416
produkcja@consonni.pl tel. 692 432 853
 

Folwark Kamyk powstał w 2012 roku jako kontynuacja myśli i konsekwencja założeń mówiących o bezkompromisowej jakości, tradycji, zachowaniu powolnej natury procesu wytworzenia. Folwark Kamyk powstał, aby propagować zdrowe, tradycyjne jedzenie w towarzystwie rodziny i przyjaciół, wszystko zgodnie z ideą Slow Food, której członkiem jest CONSONNI.
Na terenie tradycyjnego, wiejskiego skansenu powstały chaty tematyczne, w których odwiedzający mogą uczestniczyć w przygotowywaniu posiłku oraz zjeść pieczone mięsiwa, wędzonki, podpłomyki itd.. 

"Ponad 100 lat tradycji, rodowód z włoskiej Lombardii, tradycyjne receptury. I odwaga, która kazała Zdzisławowi Bartelakowi w wieku 39 lat porzucić dyrektorski garnitur na rzecz piekarskiego fartucha. Dziś jego firma nazywana jest cukeirniczym porsche, a jej właściciela napędza to samo, co przed 25 latami - przekonanie, że sukces to zadowolenie ludzi..."

Wywiad Magazyn Slow Life
"CONSONNI - cukiernicze porsche"