Nugat Baton 100 g

Numer: 0001

Klasyczny francuski deser z dużą ilością miodu, bakalii oraz zaparzanego białka. Nasz nugat to tradycyjna, znana słodka delicja wytworzona z miodu, migdałów, orzechów laskowych i białka ze świeżo wybijanych jaj z odrobiną esencji olejku ze skórki sycylijskiej bergamotki. Nie wszyscy potrafią osiągnąć smak jak francuscy specjaliści. Aby osiągnąć efekt oprócz doskonałych surowców należy mieć specjalne urządzenia. Musi być odpowiedni miedziany kocioł i należy go podgrzewać do temperatury powyżej 240 stopni Celsjusza. Do tego niezbędne jest duże doświadczenie cukiernika aby wiedzieć kiedy i jak wyprażyć orzechy i bakalie, w którym momencie przerwać ubijanie białek, jakimi dozami dodawać miód i tylko wprawne oko potrafi zdecydować o ostatecznym efekcie. Dlaczego tyle zabiegów? Bo nugat musi być miękki ale ciągliwy, rozpływający się w ustach a jednocześnie chrupać przy rozgryzaniu orzechów i migdałów a do tego na długo pozostaje niebiański smak z aromatem sycylijskiej cytrusowej bergamotki. 

Produkt wkrótce w sprzedaży.
Koszty wysyłki
Kurier DPD

Przelew online (Przelewy 24 15 zł
Przelew tradycyjny 15 zł
Płatność przy odbiorze 18 zł

kierowca CONSONNI - Częstochowa

śląsk 18 zł

Odbiór osobisty

Przelew online (Przelewy 24 0 zł
Przelew tradycyjny 0 zł
Płatność przy odbiorze 0 zł

  • UWAGA!
    Ze względu na dbałość o jakość produktów dostarczanych naszym Klientom, w sklepie internetowym Consonni sprzedajemy tylko te produkty z oferty Consonni, których transport jest możliwy bez straty na jakości i smaku. Produkty wymagające chłodni: takie jak torty, ciasta, torciki i lody dowozi nasz kierowca do miast: Kraków, Warszawa, Łódź, Wrocław, Katowice oraz obszar Śląska - będą do odbioru w naszych lokalach firmowych.
  • Zamówienia na torty, ciasta, torciki należy składać w 3 dniowym wyprzedzeniem.
    Zamówienia do miast innych niż Częstochowa / Kamyk będzie możliwe od odbioru jedynie w dni: wtorek, czwartek i sobota. Zamówienia indywidualnie można dodatkowo konsultować pod numerem telefonu 660 505 416