Nowość

Książka Kuchnia i Wino. sztuce łączenia win z potrawami WOJCIECH GIEBUTA

Numer:

Pierwsza książka o najlepszych połączeniach win i potraw napisana przez Polaka.

Kuchnia i wino to przewodnik po świecie dobrej kuchni i dobrych win. Autor, przytaczając setki przykładów udanych zestawień, udowadnia, że mariaż wina z jedzeniem wnosi do naszego życia zupełnie nową jakość. Menu z winami dobranymi do 25 tematycznych kolacji i jednego śniadania tworzą praktyczny zbiór pomysłów na idealne przyjęcie, romantyczną randkę albo rodzinny obiad – oczywiście z winem.
Do każdego dania autor proponuje jedno lub więcej win a swoje wybory szczegółowo uzasadnia, dzieląc się z czytelnikami ponad dwudziestoletnim doświadczeniem w układaniu idealnych menu. Dlaczego słone sery lubią słodkie tokaje a taniczne cabernety steki? Jak używać przypraw, by dostosować danie do wina? Czym należy popijać jajko, śledzia i czekoladę? Wiele praktycznych wskazówek i porad, inspirujące opowieści kulinarne z całego świata i najlepsze wina dostępne na polskim rynku do wyboru.

Praktyczne porady jak łączyć wino z potrawami

26 tematycznych, czterodaniowych menu

Ponad 100 dań z dobranymi do nich winami

Poręczne indeksy win i potraw

Wojciech Giebuta – dziennikarz z ponad dwudziestoletnim doświadczeniem w podróżach winiarskich po całym świecie, uznany wykładowca wiedzy o winie. Dyrektor jedynego w Polsce biura enoturystycznego, pilot wycieczek. Historyk sztuki z wykształcenia, smakosz i wielbiciel opery z powołania. Od wielu lat prowadzi autorskie kolacje z winem, podczas których opowiada nie tylko o tym, co na stole. Prywatnie świetny szef we własnej kuchni.
Kuchnia i wino
O sztuce łączenia win z potrawami
WOJCIECH GIEBUTA
Pierwsza książka o najlepszych połączeniach win i potraw napisana przez Polaka.
Wydawnictwo Czas Wina
160 stron
Format: 185 x 235 mm

W naszej delikatesowej spiżarni odnajdziesz wyselekcjonowane produktowe perły małych rodzinnych firm…

       Wszystkie produkty są tworzone z miłości do tradycji, ręczną metodą, według starych sprawdzonych receptur, z regionalnych surowców i składników. W szczególności polecamy nasze ręcznie krojone makarony, żurek do tradycyjnego śląskiego barszczu, kwas buraczany, a także konfitury ze świeżych owoców z małą ilością cukru. Zapasy zmieniają się w zależności od pory roku i sezonowości dostępnych surowców…

Koszty wysyłki
Kurier

Przelew online 14 zł
Przelew tradycyjny 14 zł
Płatność przy odbiorze 18 zł

kierowca CONSONNI - tylko Częstochowa i okolice

Przelew online 14 zł
Przelew tradycyjny 14 zł

Odbiór osobisty

Przelew online 0 zł
Przelew tradycyjny 0 zł
Płatność przy odbiorze 0 zł

  • UWAGA!
    Ze względu na dbałość o jakość produktów dostarczanych naszym Klientom, w sklepie internetowym Consonni sprzedajemy tylko te produkty z oferty Consonni, których transport jest możliwy bez straty na jakości i smaku. Produkty wymagające chłodni: takie jak torty, ciasta, torciki i lody dowozi nasz kierowca do miast: Kraków, Warszawa, Łódź, Wrocław, Katowice oraz obszar Śląska - będą do odbioru w naszych lokalach firmowych.
  • Zamówienia na torty, ciasta, torciki należy składać w 3 dniowym wyprzedzeniem.
    Zamówienia do miast innych niż Częstochowa / Kamyk będzie możliwe od odbioru jedynie w dni: wtorek, czwartek i sobota. Zamówienia indywidualnie można dodatkowo konsultować pod numerem telefonu 660 505 416

Zobacz również