Czekoladki

Luksusowe czekoladki


Luksusowe, ręcznie robione czekoladki, z wyśmienitej, wysokogatunkowej czekolady to rarytas dla konesera, ale również poszukiwany prezent dla najbliższych.

Czekoladki z CONSONNI to luksusowa czekolada z wyczuwalnymi dodatkami, które tworzą smakowitą kompozycje:

choco.jpg (296 KB)

  • marcepanu - wyłącznie najszlachetniejszego, uznanego za najlepszy marcepanu z Lubeki, który wytwarzany 
    jest z migdałów i cukru oraz kilku kropel esencji różanej;
  • szlachetnych alkoholi - Grand Manier - owocowego likieru, którego unikalny smak jest wynikiem połączenia szlachetnych koniaków i esencji gorzkich pomarańczy z Karaibów;
  • Cointreau - likieru z gorzkich pomarańczy;
  • pistacji z Bronte - ujętych na liście produktów chronionych miejscem pochodzenia, wyjątkowo intensywnych
    w smaku;
  • orzechów laskowych z Piemontu - ze względu na swą słodycz uznanych za najlepsze, zastrzeżonych ze względu na swa wyjątkowość przez chroniona nazwę pochodzenia;
  • kandyzowanych owoców: pomarańczy, cykaty;
  • złota - szlachetnego kruszcu, którego w formie cieniutkiego, jadalnego listka można skosztować na czekoladce;
  • śliwek z Kalifornii oraz innych dodatków.

Kunsztowność czekolad CONSONNI

jest wynikiem wielu bardzo istotnych komponentów:

  • jakości kuwertury czekoladowej, z której po temperowaniu uzyskujemy potrzebną jakość czekolady. Do wytworzenia naszych czekoladek używamy wyłącznie belgijskiej czekolady, wytworzonej według tradycyjnego przepisu Master Chocolatier. Jej receptura jest unikalna i zawiera najlepsze składniki: miazgę kakaowa, tłuszcz kakaowy, mleko w proszku, cukier i naturalną wanilię Burbon.

  • smaku czekolady, której wyjątkowość jest wynikiem dokładnego mieszania składników w odpowiednich proporcjach, charakterystycznych dla danej receptury oraz poprzez cierpliwe i precyzyjne konszowanie.

  • temperowania pod ścisłą kontrolą według potrzebnych dla naszej czekolady zasad. Dzięki umiejętnemu schładzaniu czekolady staje się ona delikatna i nabiera odpowiedniego połysku.

czekolada2.png (720 KB)

  • ręcznego wytwarzania, które wymaga rzetelnej wiedzy nie tylko o czekoladzie i pracy z nią, ale także o obróbce wszystkich dodatków, które tworzą wyjątkowość naszych czekoladek: marcepanie, ganaszu, szlachetnych alkoholach, kandyzowanych owocach, złocie i innych dodatkach.

  • ręcznego dekorowania, wymagającego wyjątkowej precyzji i wiedzy na temat właściwości czekolady.

  • opakowań - wyjątkowo zdobionych, idealnych na prezent.

Wśród naszej czekoladowej galanterii

można wybierać pomiędzy:

tabliczkami czekolady, pralinkami z różnymi nadzieniami, bombonierkami czy takimi rarytasami jak plastry kandyzowanej pomarańczy w czekoladzie czy medalionem z marcepana w czekoladzie.

bobbonierki.jpg (354 KB)

czekolada.jpg (302 KB)

Polecamy z naszej oferty