Luksusowe czekoladki
Luksusowe, ręcznie robione czekoladki, z wyśmienitej, wysokogatunkowej czekolady to rarytas dla konesera, ale również poszukiwany prezent dla najbliższych.
Czekoladki z CONSONNI to luksusowa czekolada z wyczuwalnymi dodatkami, które tworzą smakowitą kompozycje:
- marcepanu - wyłącznie najszlachetniejszego, uznanego za najlepszy marcepanu z Lubeki, który wytwarzany
jest z migdałów i cukru oraz kilku kropel esencji różanej;
- szlachetnych alkoholi - Grand Manier - owocowego likieru, którego unikalny smak jest wynikiem połączenia szlachetnych koniaków i esencji gorzkich pomarańczy z Karaibów;
- Cointreau - likieru z gorzkich pomarańczy;
- pistacji z Bronte - ujętych na liście produktów chronionych miejscem pochodzenia, wyjątkowo intensywnych
w smaku;
- orzechów laskowych z Piemontu - ze względu na swą słodycz uznanych za najlepsze, zastrzeżonych ze względu na swa wyjątkowość przez chroniona nazwę pochodzenia;
- kandyzowanych owoców: pomarańczy, cykaty;
- złota - szlachetnego kruszcu, którego w formie cieniutkiego, jadalnego listka można skosztować na czekoladce;
- śliwek z Kalifornii oraz innych dodatków.
Kunsztowność czekolad CONSONNI
jest wynikiem wielu bardzo istotnych komponentów:
- jakości kuwertury czekoladowej, z której po temperowaniu uzyskujemy potrzebną jakość czekolady. Do wytworzenia naszych czekoladek używamy wyłącznie belgijskiej czekolady, wytworzonej według tradycyjnego przepisu Master Chocolatier. Jej receptura jest unikalna i zawiera najlepsze składniki: miazgę kakaowa, tłuszcz kakaowy, mleko w proszku, cukier i naturalną wanilię Burbon.
- smaku czekolady, której wyjątkowość jest wynikiem dokładnego mieszania składników w odpowiednich proporcjach, charakterystycznych dla danej receptury oraz poprzez cierpliwe i precyzyjne konszowanie.
- temperowania pod ścisłą kontrolą według potrzebnych dla naszej czekolady zasad. Dzięki umiejętnemu schładzaniu czekolady staje się ona delikatna i nabiera odpowiedniego połysku.
- ręcznego wytwarzania, które wymaga rzetelnej wiedzy nie tylko o czekoladzie i pracy z nią, ale także o obróbce wszystkich dodatków, które tworzą wyjątkowość naszych czekoladek: marcepanie, ganaszu, szlachetnych alkoholach, kandyzowanych owocach, złocie i innych dodatkach.
- ręcznego dekorowania, wymagającego wyjątkowej precyzji i wiedzy na temat właściwości czekolady.
- opakowań - wyjątkowo zdobionych, idealnych na prezent.
Wśród naszej czekoladowej galanterii
można wybierać pomiędzy:
tabliczkami czekolady, pralinkami z różnymi nadzieniami, bombonierkami czy takimi rarytasami jak plastry kandyzowanej pomarańczy w czekoladzie czy medalionem z marcepana w czekoladzie.